Σήμερα οι Sea Shepherd ξεκινούν την πρώτη φάση μιας εκστρατείας παγκόσμιων αγορών που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πρακτικών της βιομηχανίας κριλ. Το κριλ, ένα μικροσκοπικό καρκινοειδές που ζει στα παγωμένα νερά του Νότιου Ωκεανού, αποτελεί βασική πηγή τροφής για τις φάλαινες, τα δελφίνια και άλλα ζώα, πολλά από τα οποία μεταναστεύουν χιλιάδες μίλια για να το φτάσουν. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας κλάδος αλιείας που ψαρεύει τεράστιες ποσότητες κριλ για χρήση σε πολλές βιομηχανίες, όπως συμπληρώματα ωμέγα-3, ζωοτροφές για υδατοκαλλιέργειες, τροφές για κατοικίδια ζώα και καλλυντικά. Οι Sea Shepherd αντιτίθενται πολύ έντονα σε αυτή την πρακτική, την οποία θεωρούν μη βιώσιμη και επικίνδυνη.

 

“Το κριλ είναι μια απαραίτητη πηγή θρεπτικών συστατικών για ολόκληρο το οικοσύστημα του Νότιου Ωκεανού, καθώς και μια κρίσιμη δεξαμενή άνθρακα. Η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής απαιτεί να τερματίσουμε τη λεηλασία του κριλ, ιδίως σε περιοχές καίριας σημασίας, όπως τα προτεινόμενα θαλάσσια καταφύγια και τα εδάφη σίτισης των φαλαινών”.

Peter Hammarstedt, Διευθυντής Εκστρατειών των Sea Shepherd Global

 

Προκειμένου να εκθέσουμε αποτελεσματικά τις δραστηριότητες της βιομηχανίας κριλ και να προστατεύσουμε το οικοσύστημα της Ανταρκτικής, ξεκινήσαμε μια έρευνα που θα διενεργείται από την ίδια την κοινότητα. Η έρευνα αυτή έχει σχεδιαστεί για να χαρτογραφήσει τη βιομηχανία και να βοηθήσει τους καταναλωτές να εντοπίσουν τις εταιρείες που επενδύουν περισσότερο στην εκμετάλλευση του κριλ. Το σκάφος μας Allankay έχει περάσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ακολουθώντας και παρακολουθώντας τις ενέργειες του αλιευτικού στόλου κριλ, αλλά τώρα ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπίσει το κριλ από τις προτεινόμενες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές όπου αλιεύεται, μέχρι τα μέρη όπου τελικά πωλείται.

 

Υποβάλετε τις Φωτογραφίες σας με Προϊόντα Κριλ

 

Οι Sea Shepherd δημιούργησαν ένα εργαλείο για εθελοντές όπως εσείς για την ανάληψη δράσης και βοήθεια στη χαρτογράφηση της βιομηχανίας. Εξερευνήστε τα τοπικά σας σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, αναζητώντας προϊόντα με βάση το κριλ. Στη συνέχεια φωτογραφίστε τα και στείλτε τα στην κεντρική μας βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το απλό, διαδραστικό μας περιβάλλον. Στη συνέχεια, οι Sea Shepherd θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να αξιολογήσουν και να εντοπίσουν εταιρικούς στόχους για το επόμενο στάδιο της εκστρατείας μας.

 

Αναλάβετε δράση

 

“Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η αλιεία που στοχεύει τα θεμελιώδη είδη του οικοσυστήματος της Ανταρκτικής είναι νόμιμη και, επομένως, απαιτείται μια ποικίλη εργαλειοθήκη τακτικών για την αντιμετώπισή της σε πολλαπλά μέτωπα. Θα πολεμήσουμε αυτή την αλιεία στη θάλασσα, στρέφοντας τις κάμερές μας στις τεράστιες μηχανοτράτες μεγάλης παραγωγής και φέρνοντας ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στον τόπο της καταστροφής. Θα την καταπολεμήσουμε μέσω των διακυβερνητικών οργάνων που πιέζουν για τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών που μπορούν να απαγορεύσουν αποτελεσματικά την αλιεία κριλ. Και τώρα -με τη βοήθεια ενός παγκόσμιου κινήματος εθελοντών- θα μεταφέρουμε τον αγώνα στις αγορές για να βάλουμε φρένο στην επέκταση του στόλου αλιείας κριλ”, δήλωσε ο Peter Hammarstedt.

Μάθετε περισσότερα για την Επιχείρηση Antarctica Defense